• Cursos

De VGAFIB

Cada quadrimestre, VGAFIB ofereix una selecció de cursos sobre el desenvolupament de videojocs a la Facultat d'Informàtica de Barcelona.

Els cursos del 1r quadrimestre tenen lloc a finals de gener, i els del 2n, a finals de juny. Amb un mes d'antelació, anunciem la oferta de cursos del quadrimestre i del seu contingut, tant al nostre web, com al Facebook i Twitter. A continuació trobareu un recull de tots els cursos que hem impartit.

Podeu accedir aquí als projectes de cursos anteriors

Contingut

Introducció al desenvolupament de videojocs amb Unity3D

Unity3d.jpg

En aquest curs t'iniciaràs en el desenvolupament de videojocs amb Unity3D i realitzaràs un videojoc de la teva elecció com a projecte pràctic final.

L'eina Unity3D permet desenvolupar jocs de manera fàcil i interactiva, i permet exportar-los tant per a PC com per a dispositius Android i iOS, i consoles com la PS3, la XBOX360 i la Wii. Al curs aprendràs com programar el teu joc per a PC, i com exportar-lo a Android i iOS.

El curs té una durada de 40 hores.

Per a més informació sobre Unity3D visiteu la web oficial de Unity3D.


Creació de Videojocs Multijugador Online en HTML5

LOGO HTML5.png
LOGO NODEJS.png

En aquest curs aprendràs a crear jocs multijugador online que funcionin a un navegador HTML5. Aprendràs a programar el servidor del joc a la plataforma node.js.

Respecte al client, aprendràs a fer servir HTML5, CSS3, Javascript i varies de les seves APIs, a manipular l'element Canvas, a fer servir un Game Engine o Framework per a crear jocs, i a integrar Gamepads i altres controladors.

Per al servidor, aprendràs a fer servir node.js, i com comunicar-se entre el client i el servidor amb la llibreria Socket.io, la qual és compatible amb tots els llenguatges i plataformes més utilitzats.

Tot allò que aprenguis et servirà per molt més que HTML5: Unity3D, jocs per iOS, Android, escrits en Objective-C, Java, etc.

El teu joc funcionarà tant a Windows com Linux, Mac, Android, iOS i molts altres dispositius degut a que HTML5 és un estàndard web reconegut.

El curs té una duració de 40 hores.

Per a més informació sobre HTML5 i Node.js visiteu la pàgina de Wikipèdia de HTML5 i la web oficial de node.js respectivament.

Nota: Depenent de l'edició del curs també aprendràs express i mongoDB per a crear APIs i bases de dades amb node.js.

Introducció a la programació de Videojocs amb SFML

SMFL LOGO.png

Al llarg d’aquest curs t'ensenyarem diverses funcionalitats de SFML a partir de la creació d’un videojoc, i una vegada acabat, el podràs modificar/ampliar, o crear un de nou com a projecte personal amb l’ajuda dels professors.

SFML (Simple and Fast Multimedia Library) és una llibreria multimèdia dissenyada per a ser fàcil d'utilitzar, i, per tant, és ideal per iniciar-se al desenvolupament de videojocs. Tot i ser simple, té una gran potència, i moltes funcionalitats: ens proporciona funcions per interactuar amb gràfics 2D, so, xarxa, mouse, teclat, joysticks... . A més a més és gratuïta i de codi obert.

El curs té una duració de 20 hores.

Per a més informació sobre SFML visiteu la web oficial de SFML.


Introducció a gràfics 2D per a Videojocs

LOGO PHOTOSHOP.jpg

En aquest curs t'ensenyarem tècniques bàsiques de dibuix, a moure't amb comoditat per Photoshop, i a fer animacions per als teus jocs. El curs es durà a terme seguint un projecte de creació de l'aspecte gràfic d'un joc d'aventura 2D. Crearàs un escenari i diferents personatges (protagonista, enemics, boss...) amb totes les animacions bàsiques: moure's, atacar, saltar, etc.

Al finalitzar el curs, seràs capaç de desenvolupar el teu propi estil i crear els teus propis gràfics per a videojocs. No cal tenir cap coneixement previ de Photoshop o de dibuix, ja que començarem des de zero. El curs té una duració de 20 hores.

Per a més informació sobre Photoshop visiteu la web oficial de Photoshop.

Nota: Es obligatori portar una tauleta gràfica. En pots obtenir una a la pàgina oficial de Wacom (amb descompte si t'identifiques com a estudiant).