• Cursos d'Estiu 2013

De VGAFIB

Curs d'introducció al desenvolupament de videojocs amb Unity 3D

Cartel-curs-Unity-Color.jpg

En aquest curs t'iniciaràs en el desenvolupament de videojocs amb Unity3D i realitzaràs un videojoc de la teva elecció com a projecte pràctic final.

L'eina Unity3D permet desenvolupar jocs de manera fàcil i interactiva, i permet exportar-los tant per a PC com per a dispositius Android i iOS, i consoles com la PS3, la XBOX360 i la Wii. En el curs aprendràs com programar el teu joc per a PC, i com exportar-lo a Android i iOS.

Té una durada de 36 hores, repartides en dues setmanes, del 25 al 28 de juny, i del 8 al 12 de juliol.

El curs es pot convalidar per 3 crèdits ALE per a les enginyeries informàtiques de la FIB del pla 2003.

El preu és de 120€, pero si ens segueixes al facebook i twitter podràs gaudir de fins a 30€ de descompte!

Més informació -- Inscripcions tancades! -- Projectes de cursos anteriors.

Curs de desenvolupament de videojocs multijugador en HTML5

Cartel-curs-HTML5.jpg

En aquest curs aprendràs a crear jocs multijugador online que funcionin en un navegador HTML5. Aprendràs a programar el servidor del joc en la plataforma node.js. Com que HTML5 és un estándar web reconegut, podrás fer funcionar el teu joc en Windows, Linux, Mac, Android, iOS i molts altres dispositius molt fàcilment.

Per al client, aprendràs a fer servir HTML5, Javascript i varies de les seves APIs, a manipular l'element Canvas, a fer servir un game engine o framework per a crear jocs, i a integrar Gamepads i altres controladors. Per al servidor, aprendràs a fer servir node.js, i com comunicar-se entre el client i el servidor amb la llibreria socket.io. Socket.io és compatible amb tots els llenguatges i plataformes més utilitzats, pel que els teus coneixements et serviràn per molt més que HTML5: Unity3D, jocs per iOS, Android, escrits en Objective-C, Java, etc.

El curs s'impartirà la setmana del 8 al 12 de juliol, de 9:30 a 14:00h, amb descans de mitja hora, per a arribar a un total de 20h. El curs es pot convalidar per 1 crèdit ALE per a les enginyeries informàtiques de la FIB del pla 2003.

Es recomana tenir coneixements bàsics de programació per a assistir a aquest curs.

El preu és de 65€. Si vens amb un amic, tindreu les dues places per 55€ cadascuna. A més a més, si també et matricules al curs de gràfics 2D, gaudiràs d'un descompte addicional de 5€!

Temari i més informació -- Inscripcions tancades!

Curs d'introducció a gràfics 2D per a videojocs

Cartel-curs-disseny-2d.jpg

En aquest nou curs aprendràs tècniques bàsiques de dibuix, a moure't amb comoditat per Photoshop, i a fer animacions per als teus jocs. El curs es durà a terme seguint un projecte de creació de l'aspecte gràfic d'un joc d'aventura 2D. Crearàs un protagonista amb totes les animacions bàsiques: moure's, atacar, saltar... També crearàs un enemic, un boss final i un escenari. Al finalitzar el curs, seràs capaç de desenvolupar el teu propi estil i crear els teus propis gràfics per a videojocs.

El curs es realizarà del 25 al 28 de juny de 9:00 a 14:00 amb mitja hora de descans. A més a més, es faràn 2 hores de reforç de dibuix el dimarts 25 de juny de 16:00 a 18:00.

Es altament recomanable portar una tauleta gràfica. Si encara no en tens una, en pots obtenir una a la pàgina oficial de Wacom (amb descompte si t'identifiques com a estudiant!!). Et recomanem que la compris amb suficient antelació per a acostumar-te al seu ús. Si no en portes una, hauràs de fer servir el mouse per a dibuixar, cosa que no es gens recomanable.

A més a més, és obligatori portar llapis blau, llapis normal, rotring o un altre eina per a entintar, goma d'esborrar i paper DIN-A3 o DIN-A4.

No cal tenir cap coneixement previ de Photoshop o de dibuix. Et convertirem en un artista desde zero!

El preu és de 50€, amb una duració de 20 hores, i és convalidable amb 1 crèdit ALE per a les enginyeries informàtiques de la FIB del pla 2003.

Temari i més informació -- Inscripcions tancades!