• Cursos d'hivern 2016

De VGAFIB
Revisió de 21:35, 22 gen 2016; Serk (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)

Curs d'introducció al desenvolupament de videojocs amb Unity 3D

UnityCartell sin dias.jpg

Aquest curs té com a finalitat iniciar als alumnes en la programació de videojocs. A més d’explicar els conceptes bàsics que diferencien un videojoc d’una aplicació software habitual, es realitzarà un projecte pràctic utilitzant l’eina Unity3D.

Aquesta eina Unity3D ens permetrà portar els nostres jocs tant a PC com a dispositius Android o PS3/XBOX360, i fins i tot Wii. En el nostre curs us ensenyarem a programar el vostre joc per a PC i com exportar-lo a Android i iOS.


El curs es durà a terme en dues setmanes, una del 25 de gener al 29 i l’altra del 1 de febrer al 5. El curs té una durada de 40 hores presencials i s’impartirà pels matins de 9:30 a 14:00 amb un descans entre mig.

El curs es pot convalidar per 3 crèdits ALE per a les enginyeries informàtiques de la FIB del pla 2003, o 2 crèdits ECTS per als alumnes del grau.

El preu és de 150€, però si ens segueixes al facebook i a twitter podràs gaudir de fins a 30€ de descompte!

Inscripció Més informació Projectes de cursos anteriors

Curs d'introducció a la programació de videojocs amb SFML

Sfml 2016 h.png

Sempre has volgut fer el teu propi videojoc? T’agradaria dotar els teus programes en C++ de interfícies gràfiques, i contingut multimèdia? Vols aprendre a fer servir una llibreria multimèdia molt completa, fàcil i simple, que a més és gratuïta i de codi obert?

Benvingut al curs de SFML de VGAFIB! Al llarg d’aquest curs ensenyarem diverses funcionalitats de SFML, a partir de la creació d’un videojoc, i una vegada l’haguem acabat, donarem pas a la lliure modificació i ampliació del mateix, o a projectes personals dels alumnes amb l’ajuda dels professors.

SFML (Simple and Fast Multimedia Library) és una llibreria multimèdia dissenyada per a ser fàcil d'utilitzar, i, per tant, ideal per iniciar-se al desenvolupament de videojocs, i a la programació en general. Ens proporciona funcions per interactuar amb gràfics 2D, so, xarxa, mouse, teclat, joysticks... Tot i ser simple, té una gran potència, i moltes funcionalitats. A més a més és gratuïta, i el codi és obert!

Començar a programar videojocs pot semblar difícil al principi, o fins i tot fer por, però en aquest curs t'ajudarem a perdre aquesta por, i a capbussar-te en un món fantàstic en el que podràs donar vida als teus projectes i dur a terme les teves idees més innovadores.

Per realizar aquest curs no fa falta tenir grans coneixements de programació, i molt menys experiència en la creació de videojocs. Recomanem tenir una bona base de PRO1, i haver cursat PRO2, per anar més encaminats a la orientació a objectes. Si no sou estudiants de la FIB, podem veure el temari d’aquestes assignatures al web de la facultat.

Si tens algun amic que també està interessat en aprendre desenvolupament de videojocs, o vol fer algun curs de formació complementària en acabar el curs, o necesita algún crèdit ECTS, anima’l a apuntar-se i els dos rebreu un descompte en el preu d’inscripció!


El curs es durà a terme en una setmana, del 25 al 29 de gener. El curs té una duració de 20 hores presencials i s’impartirà per les tardes de a 9:30 a 14:00.

El curs s'impartirà en C++, pel que es recomana tenir coneixements bàsics de programació en C++ per a assistir-hi, tot i que el nivell requerit de programació no serà molt elevat.

El curs es pot convalidar per 1.5 crèdits ALE per a les enginyeries informàtiques de la FIB del pla 2003, o 1 crèdit ECTS per als alumnes del grau.

El preu és de 60€, però si vens amb un amic podreu gaudir de 10€ de descompte cadascun!

cancelat Més info sobre SFML