• VGAFIB

De VGAFIB
Revisió de 15:09, 5 set 2014; Dirbaio (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)

Contingut

Qui som?

Video Games Associació de la FIB (VGAFIB) és una associació d'estudiants de la Facultat d'Informàtica de Barcelona de la UPC, amb l'objectiu d'apropar el jovent al món del desenvolupament de videojocs. Realitzant diverses activitats i cursos, ajudem tant a membres com no membres a iniciar o aprofundir els seus coneixements en aquest camp. Duem a terme treballs i projectes, amb o sense col·laboració d'empreses del sector.

Realitzem cursos a la Facultat d'Informàtica de Barcelona cada quadrimestre, orientats per a estudiants. També mantenim tutorials, articles i altres materials sobre el desenvolupament de videojocs al nostre web, els quals són escrits pels nostres membres a partir d'experiències pròpies, o bé traduccions d'altres tutorials o experiències de tercers que han estat d'utilitat per als membres.

Qui pot ser membre?

Originalment la associació es va fundar dins l'àmbit de la FIB, facultat amb reconegut prestigi per la preparació dels seus estudiants en camps com la programació. El desenvolupament de videjocs, però, és un camp interdisciplinar, on intervé tant la programació con el disseny grafic, la música, l'economia...

Així doncs, tota persona jove de qualsevol camp pot arribar a ser membre de VGAFIB. Per exemple, hi ha membres que han estudiat Belles Arts. L'única condició per a ser membre és ser una persona amb ganes d'aprendre i que tingui com a il·lusió treballar en un futur a la indústria dels videojocs.

Què té de bo ser membre?

En els temps que corren avui dia, treballar en empreses del sector és una tasca difícil, per no dir impossible. Actualment, la indústria del videojocs factura més diners que la cinematogràfica. A Espanya recentment s'ha començat a notar un creixement d'aquesta indústria i s'espera que ho continuï fent.

Per contrarestar la falta d'experiència que impedeix entrar a aquest sector, existeixen associacions com VGAFIB, on es fan projectes reals i on obtindràs experiència amb la que podràs omplir el teu currículum. Per descomptat, també s'ha de dir que tot membre tindrà més a mà ofertes de treball que ofereixen empreses del sector.

A més a més, tot membre de l'associació pot proposar noves idees de videojocs i animar a més membres a formar grups de treball per fer d'aquella idea un projecte real. En altres paraules, has tingut mai cap idea brillant però creies que era massa gran per fer-lo sol? A VGAFIB potser podràs seduïr a altres membres i crear un grup per dur-la a terme.

Finalment, també s'ha de dir que a VGAFIB, com a associació d'estudiants, coneixeràs nous amics, trobaràs gent que pensa com tu i podràs gaudir de les "festes tradicionals" que celebra VGAFIB un cop al any/quatrimestre.

A més a més, ser membre de VGAFIB et dona dret a vot a les assemblees, a una còpia de la clau del despatx, a un compte d'usuari que serveix pels PCs del despatx, la web i el servidor, i accés a la llista de correu privada de l'associació.

Com puc ser membre?

Com que la majoria d'activitats de l'associació es duen a terme al despatx, et recomanem que comencis venint al despatx per presentar-te i començar a conèixer la gent. Un encarregat t'afegirà a la llista de correu pública per a que puguis estar informat de les activitats i assemblees que es fan a l'associació.

Per ser membre hauràs de presentarte a dues assemblees. A la primera et presentaràs davant de tota l'associació, i a la segona es votarà la teva acceptació com a membre. Les assemblees tenen lloc un cop al mes, cap a finals d'aquest, un dia laborable per la tarda normalment, i s'anuncien amb antelació a la llista de correu pública.

Tingues en compte que no és necessari que esperis a ser membre de l'associació per a venir al despatx i participar en projectes i activitats, sinó al contrari: et recomanem que t'impliquis, ja que es sol aprovar com a membre la gent que coneixem perquè es passa pel despatx i veiem que té interès en el desenvolupament de videojocs.

Altres preguntes?

No dubtis a contactar-nos!